Музикален канал Фолклор

Фолклор

Mузиката, която ще слушате в стрийма Фолклор, е само извадка от безкрайното богатство записи с народна музика в БНР. Свързването на новите технологии с огромния звуков фонд на БНР с българска народна музика е предизвикателство, което изисква дълбоко потапяне в прашния фонотечен архив.

Аудиторията на Бинар ще се наслади на образци в областта на фолклорното творчество, представено от професионални и полупрофесионални музиканти, както и от хиляди незнайни самодейци.

 

Авайе Табари в Бинар Live
Casual Threesome в Бинар Live
Лукас Маскиано в Бинар Live
Да празнуваме заедно с канал Фолклор
Тюмата – свещената сила на суфи музиката
Модерно с Аутентик
Гъдулката на Ангел Добрев
Тера Номадика – ъндърграунд фестивал по френски

Още...

Facebook коментари

Бинар коментари (139) :

 1. Отдавна не бях слушала Бинар фолклор.Нищо не се е променило. Пак еднообразно и сиво,пак грешки и неграмотност. „Що си Дено“ на Кайчо Каменов е продукция на Балкантон и записа е от 1974година.БНР просто сигнираше тези записи. Кремена Станчева и Василка Андонова – продукция от 1991 година. Неграмотници!

 2. продуцент: International Errands EOOD = Bokljuk, basura, rubbish, odpad

 3. албум: Фолктрон, продуцент: International Errands EOOD, година: 2015 Whats this rubbish for???? I dont’t understand

 4. албум: Фолктрон, продуцент: International Errands EOOD, година: 2015 –> Ne razbiram..sashto tazite bokljuk?????

 5. ЗАЩО НЕ РАБОТИ ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ФОЛКЛОРНИЯТ КАНАЛ?НЯМА ЗВУК, АДР КАНАЛИ РАБОТЯТ. ДО КОГА ЩЕ Е ТАКА?

 6. Поклон на труда Ви! С Бинар се чувствам отново до корените на България!

 7. Ленти с народна музика няма ли в това БНР?
  Или на никой не му се занимава?!?!
  Да бяхте взели пример от канала БГ Поп ама нейсе!

 8. Ура, г-н Евтимов, докато ни бият сърцата

 9. Ще викаме „УРА“ – отново стрийма потегли, да чуем до кога ще е ?

 10. Re: ruru
  Относно „безвъзмездно пукане, усилия, ентусиазъм и труд на няколко души, които не познаваме“. Ако Ви се доверя, че екипът работи безвъзмездно (верятно сте надеждно осведомен), то се присъединявам към адмирациите Ви. Но е ненормално да НЯМА НИКАКАВА РЕАКЦИЯ, с „пост“ от екипа, относно толкова големи паузи на неработещ стрийм (7 дни!). За жалост прекъсвания в стрийма има доста често. И В МОМЕНТА НЕ РАБОТИ! За разлика от „Фолклор“, другите стриймове на Бинар са изрядни, слушам ги. Как се постига това? И там ли поддръжката е безвъзмездна?

 11. г-н Евтимов, аз също съм запален слушател на бинар фолклор и въпреки това не мога да се съглася с предполагаемите причини, изтъкнати от вас, а именно нечий коварен непукизъм, а за припряният и неуместен тон дори дума няма да кажа. Смятам, че липсата на нещо трябва да кара уравновесеният човек да оцени и да бъде благодарен. Във вашия случай гневът насочен към държавния служител показва, че вие ни най малко не цените и не предполагате колко безвъзмездно пукане, усилия, ентусиазъм и труд на няколко души, които не познаваме, тъй че аз и вие и БНР да има толкова перфектно подбрана музика в безплатен стрийм.

 12. Днес е 10 март и стрийма Фолклор най-после е възстановен! Но 7 дни не работеше, което си е рекорд на непукизма!!!

 13. Причината е, според мен, че не им пука, защото са на държавния бюджет. Ама никак не им пука! Невероятно е една седмица никой да не не си мръдне пръста един ред да напише и през това време стрийма да не работи. Писах им по всички възможни места, никаква реакция. Ще направя оплакване до Ген. Директор Велев.

 14. Много често канал Фолклор не върви. Има ли причини за това?

 15. От Гради Градев преди 1 година .
  От сутринта Бинар -Фолклор е блокирало, няма звук!
  Сега е същото!

  Този пост е по-долу, преди година ! „Днес е 3 Март. Следват празнични дни. Няма да се учудя ако паузата до възстановяването е няколко дни!
  И друг път се е случвало по празници, и то неведнъж!

  Всички други от Бинар си имат излъчване без забележки!“

 16. Миналата година по 3 Март – Националния празник, беше същата хубост, дни наред – мълчание!

 17. Уважаеми,

  От 3 март сте на:
  В момента: Сестри Кушлеви – Борзала Ружка, продуцент: БНР, година: 1987

  БИНАР ФОЛКЛОР НЕ РАБОТИ. Утре ще стане една седмица !!!

 18. Заповѣдайте!
  Това е връзката за слушане съсъ външенъ приемникъ:

  rtmp://pri.cdn.bg:2003/fls/BINAR-Folk.stream

  Отварѧ се съ RTMP четци.

  ———————————————————————————————————————————————————

  Here is URL for the stream: rtmp://pri.cdn.bg:2003/fls/BINAR-Folk.stream

 19. Привет, Ruru – в 8.40 ч. е песента „На високо“, поне според сървъра, че преди „Мома войвода“ е това.
  Благодаря!!

 20. Бхфф

 21. 6

 22. Здравейте, моля ви, кажете ми коя беше песента преди Мома войвода, която пуснахте около 8.30 сутринта на 17ти ноември, чувах „гореше, говореше, джордже ле“ Благодаря!

 23. Одлично. Код нас се једино Радио Београд први програм труди да сачува праву, изворну, народну музику Србије, али не постоји посебан канал већ се то чини у склопу програма. Пуно успеха у очувању народне музике Бугарске.

 24. Quelle merveilleuse musique exprimée par un dynamisme reflet de tant d’influences culturelles sans pour autant ne pas mentionner la générosité de ce peuple que j’admire tant pour son histoire et sa simplicité.

 25. bonjour a tous de france

 26. Очевидно е, че който трябва, не чете коментарите.

 27. Млад човек съм и адмирирам това да има канал за фолклорна музика по БНР. Моля ви само да си попълните плейлистата с повече македонски и шопски песни, защото нещо липсват. Македонските спокойно може да ги вземете от фонда на Радио Благоевград и без това там има несметно богатство на бившия оркестър, солисти и хор на РТВЦ-то, които почти не звучат в ефир и не са селски, а в стил градски с народни и класически инструменти. Предлагам ви също да има определени часове за дадена фолклорна област, а не всичко да е в един кюп.

 28. How to play in IPad debíces

 29. HTML5 in browsers please, No Flash

 30. Би било добре целият фоннд на БНР със народна музика и песни да се дигитализира и да се качи в интернет и всеки който желае да се докосне до богатата ни фолклорна съкровищница.Защото като стои по сладовете и събира прах след време ще го загубим това богатство

 31. Защо незвучат гласовете на Ева Георгиева Анастасия Костова Верка Сидерова Калинка Вълчева Галина Дурмушлийска.Хоровете на анс.Добруджа Тракия Филип Кутев трио Българка Мистерия на бълграските гласове преди това Ансамбъл за народни песни при комитета за радио и телевизия имного други

 32. Не чувате ли колко е фалшиво пее групата от Мусомище? Страшно е. Явно не чувате, щом продукцията е на канал фолклор – Бинар. То това само да е!

 33. Слушам и се чудя. Звуча Милен Тасков, мина една песен и пак Милен Тасков. Цялата прогтрама е толкова еднообразна и сива, човек се чуди дали не е пуснат един и същи диск или два диска, които се сменят през определено време. Язък, всичко съсипвате с невежество, мързел и липса на отношение.

 34. Какво става с вашата програма, три пъти звучи едно и също нещо : Мистерията- Мало село, песни на високо, лазарска песен, Абагар. И пак едно и също, и пак се повтаря до втръсване и найвече до малоумие.Оправете го най-после този некадърен канал-некадърност, непознаване на фонда, мързел, дебелоочиуе към забележките на хората. Това не може да прлодължава повече така!Време е да ви сменят заедно с шефа на радиото. Такава некомпетентност и непрофесионализъм не може да има в БНР!

 35. Какво става с вашата програма???? През две песни звучи ТРИ ПЪТИ ЕДНО И СЪЩО, ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТИ ПЪТ:

 36. В 8.25 на 12 април програмата ви прекъсна, няма и плейлист. На кой му пука? И това е канал на БНР? То това само да е! Пишете, че ще правите „дълбоко потапяне в прашния фонотечен архив“. Начина на изразяване не коментирам. Но „потапяне“ няма. Има мързел, непознаване на този фонотечен архив. Звучи едно и също, много лошо подредено – до втръсване.Но така е по-лесно. Особено за дилетанти като вас.

 37. hello Howe,
  Thanks for your interest !! What is your descent, if not a secret (Indian, European or ..)

 38. That is Hoy Hawkins from Oklahoma city

 39. Listening now to this great music

 40. През няколко песни се повтарят едни и същи изпълнения? Защо, няква грешка ли е? През две песни пак се повториха Мало село на Мистерията/Кремена и Василка, които не разпознавате/, братя Митеви, песен на високо и пак „Вода тече“. Много непрофесионално. Много скучно и сиво. Повторенията през две песни на едно и също продължава. Безумие и некадърност!

 41. Какви са тези „съображения за сигурност“ при застъпването на песните и хората в Канала? Що за безумен отговор, съдържащ нахалство и невежество едновременно! Ама наистина са прави хората в коментарите – много еднообразна програма, схематична, направо сива. Много правописни грешки, издаващи неграмотност и ниска култура. Изобщо тези, които правят този канал май изобщо не познават фолклора, разновидностите му, многообразието и богатството на фонда на БНР. не сте за тази работа, случайници, не сте!

 42. Отделните песни се застъпват от съображения за сигурност:)!!

 43. Какой возраст самой старой фольклорной записи в архиве БНР? Евгений. Росссия.

 44. Що за просдтащина е да се застъпват музикално отделните песни. Току що прозвуча песнопение на Ева квартет и още неотзвучал последния акорд зазвуча групата от Мусомище. Това се прави, ако се застъпват сходни неща, но песнопение църковно и отгоре тамбури е пълна тъпотия. Мале ма невежество тресе тези дето го правят този фолк канал, много сте невежи и неможещи!

 45. Е, как песента на Димитрина Кунева „облакът ечи та гърми“ ще е продуцирана през 2015 година. Димитрина Кунева почина през 2008 година. Как не се засрамихте след толкова забележки в коментарите да си оправите крещящата неграмотност.Не са едно, две неща. Постоянно се натъквам на грешки от всякакъв калибър. Този канал е безобразие и води класацията по грешки, неграмотност и некомпетентност. Не може така!!!

 46. Пише се „кукувица“, а не „куковица“. Много грешки при изписванията, много неточности, много непознаване на спецификата на жанра, изобщо неграмотност в много посоки. Как е възможно хора като вас да работят в национално радио.

 47. Пише се „лазарска“, а не лазерска група. Допускате толкова много правописни грешки, че се чудя дали имате и средно образование. За фактологическите да не говорим- пълна неграмотност и непознаване на жанра. Програмата ви е скучна и еднообразна.Как ви търпят в БНР не знам. Вземете пример от поп канала на Бинар и научете как псе подрежда разнообразна програма. Това повече не може да продължава така. Игнорирате цяла плеяда от изпълнители за сметка на едно и също.Срам е този канал за БНР и за фолклора. Трябва да има такъв канал, но не в този вид.

 48. Току-що сте в ефир отново!
  Но си остава неприятното усещане, че нещо куца при текущата поддръжка.
  Все пак днес е третия ден, след замлъкването на Бинар-фолклор !

 49. От вчера сутринта Бинар-Фолклор е блокирало, няма звук!
  Днес е 4 Март. Следват празнични дни. Няма да се учудя ако паузата до възстановяването е няколко дни!
  И друг път се е случвало по празници, и то неведнъж!

  Всички други от Бинар си имат излъчване без забележки!

  Технически персонал по празниците в БНР не може да няма, но очевидно текущия контрол на състоянието е занемарен. Нито има кой да прочете информацията в сайта и във Фейбук. Също и e-mail връзката е в почивка.
  И това е националното ни радио, което шумно рекламира новите си мобилни приложения за достъп ?!?

 50. От сутринта Бинар -Фолклор е блокирало, няма звук!

  Днес е 3 Март. Следват празнични дни. Няма да се учудя ако паузата до възстановяването е няколко дни!
  И друг път се е случвало по празници, и то неведнъж!

  Всички други от Бинар си имат излъчване без забележки!

 51. От сутринта Бинар -Фолклор е блокирало на:

  „В момента: Велечка Златева- Варна. обр. Атанас Илиев. ФО Добруджа. – Да знаеш, мамо, продуцент: БНР, година: 2005
  Следва: Иван Хаджийски. ФО Тракия – Странджа. / Мирчово хоро“

  Днес е 3 Март. Следват празнични дни. Няма да се учудя ако паузата до възстановяването е няколко дни!
  И друг път се е случвало по празници, и то неведнъж!

  Всички други от Бинар си имат излъчване!

 52. В момента: Радка Кушлева, бай Дафо (Дафо Трендафилов), бай Хальо (Михайл Калфов) – Остани, сбогом, старо планино (Ostani sbogom; Fairwell Balkan Mountain), продуцент: БНР, година: 1987, Фолклорна област – Родопи 23.25 часа 18.02 2016 г.
  Като слушам, пеят доста повече от една Радка Кушлева! В коментарите четох за подобни случаи, явно не ги четете, щом не сте се коригирали! Недопустимо е за едно национално радио!

 53. Защо триете коментарите , които не са ви угодни ?

 54. Не уважаеми, здраво забивате ножове по художествената музика! Не се заблуждавайте, че народната музика става само за панаири и мегдани – изпълнете основната си мисия да въздигате вкус и естетика !

 55. Изписва се Дарина Славчева – Славова, а не Дарина Славчева Славчева. Вие не познавате нито певците, нито имената им.

 56. Виолета Маринова не пее Мало село с Мистерията, там пеят в дует Кремена Станчева и Василка Андонова. Не чувате ли?

 57. Няма ли да прозвучат тези дни коледни песни, пускате ги през лятото,а тези дни не?! Много непрофесионално!

 58. Гениално подреждане на 24 декември 11.00 часа 1.Тодоро Делидимова- Згурова 2. Петко за Рада пруоди – Згурова 3.Петко за Рада проуоди/ една след друга два пъти/ и после пак 4. Тодоро Делидимова. Този, който реди такава програма да напусне и да си смени работата! Няма такава дебилност и глупост!

 59. И още грешки- на Космически гласове песента се изписва не Маня Мара, а Макя Мара.

 60. В „Остани сбогом стара планино“ не пее само Радка Кушлева, а секстет Кушлеви. Пълно е с фактически и правописни грешки! Как може така, това канал на БНР ли е или някаква самодейност от най-ниско ниво. И наистина разнообразете тази програма. Наглост е при толкова забележки на хората да продължавате нахално и некадърно в същия дух!

 61. продуцент: International Errands EOOD: -> Защо играете тук този боклук ?

 62. Остани сбогом стара планино не се пее само от Радка Кушлева, а от секстет сестри Кушлеви, не чувате ли, не знаете ли, не четете ли? Поредната грешка. За такава неграмотност навремето уволняваха. То не едно или две, а цяла върволица грешки, неточности и незнаене. Жална България.

 63. Моля поправете си грешката: Борис Машалов не пее „Никде се болест не чува“ с женска фолклорна група от с. Полски градец, а в съпровод на кавал. Как може да пишете така невярно и неграмотно. И разнообразете програмата – много е еднообразна и скучна. Има певци и групи, които са за фонда на радиото, но не и за ефир. При толкова много записи в радиото, защо пускате едно и също и то лошо поддредено, по лесно е така отколкото да серовиш и редиш други плейлисти.

 64. Защо се пускат едни и същи певци през две минути и през няколко изпълнения, много е досадно и непрофесионално. Ще слуша човек едни ден и толкова.Безобразие!

 65. „Ева квартет“ освен песента „Мела Рада“, която въртите до втръсване имат още два албума „Български фолклорни дарове“ и „Хармонии“. Имат и трети „Арката“ със световни етно музиканти. Да дойда ли да ви ограмотя още, Заралиев. Превърнали сте тази програма в едно недоносче, с едни и същи песни. Срам, и това било канал на БНР!

 66. Относно грамотността: на песента на Биляна Соколова, „сватба“ се пише с „т“, а не с „д“?!?! И не само там, много, много правописни грешки. Как е възможно, до кой клас сте учили, недоучили. И още: песента „Месечинко ле, грейливка“ в първия албум „Мистерията“ се изпълнява от хор „Ф.Кутев“, както и „Полегнала е Тодора“, другите песни са на Мистерията, нищо не знаете …

 67. Няам ри в тази“програма“ място за трио „Българка“, квартет“Славей“, „Българка джуниър квартет“, хор на ансамбъл „Пирин“, хор „Тракия“? Защо не звучат гласовете на Надка Караджова, Анастасия Костова, Ева Георгиева, Димитрина Кунева? Защо няма песни на Костадин Гугов, Илия Аргиров, Руска Стоименова, Емил Ристосков, Мария Томова и Живка Гаврилова? Защо не звучат песни на Кайчо Каменов и Иван Пановски, защо няма песни на Руска Божилова, Олга Борисова, Павлина Горчева? Те дискриминирани ли са от този канал на БНР? Или този който реди програмата с няколко певци и дискове не ги ечувал. ПРез две песни едно и също. Не се ли вслушвате в мнението на хората? Срам- непознавене на фонда и певците, неграмотност и пускане на едно и също? Докога с тази некадърност???

 68. Здравейте,

  Редовно слушам уникалната Ви сбирка на истинската българска народна музика!
  Жалко много жалко че рядко може тя да се чуе по другите фолклорни програми на БНР!

  На млади години много слушах модерната тогава западната музика – Елвис Пресли, Клиф Ричард, Бийтълз, Роулинг стоунз и т.н., но за моя приятна изненада сега в пенсионерския период на живота ми усетих в себе си, че „от нашето по– хубаво няма“!

  Желая Ви много здраве и сили за да продължавате с разпространението на безценното ни народно творчество!

 69. Що за некадърно подреждане – две ръченици една до друга, през две песни Севда Симеонова, една до друга родопски песни. Компютъра сам ли реди листата или некадърника Заралиев.ПРез две песни едно и също, така е като се работи с няколко диска. Не се хабете да пишете, докато този човек реди програмата все по тъпо ще става!

 70. Какво търси в плейлистата ви ансамбъл ат Скопие „СТефче СТойковски“. Това е канал за българска народна музика. Не че „македоннците“ не са българи, но там в Скопие няма да пуснат един български певец, а вие го пускате този ансамбъл през две минетри. Така е лесно с диска нали, но да прехвърлиш други записи се иска малко турд. Много слаб е този канал, все едно и също се върти през няколко песни. Няамал ли срам този редактор и тези над него. Толкова ли сте неграмотни та не виждате какво става. Некадърна работа.РАЗНООБРАЗЕТЕ КАНАЛА И ВИЖТЕ КАК ЗДРАВКО ПЕТРОВ ПРАВИ ПОПО КАНАЛА НА БИНАР. ТАМ Е ИСТИНАТА. ТУК ВОНИ ТА СЕ НЕ ТРАЕ НА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И НЕКАДЪРНОСТ. СРАМ ЗА БНР!

 71. Хей, здравейте!Много слабо ви езастъпена „хлей листата “ с имена на изпълнители от Шоплука. Къде ви е павлина Горчева, Бистришките баби и много други.Братя Митеви са добри, но когато пеят, но има и далеч по добри и утвърдени от тях. никаде не можах да намеря изпълнението на Павлина Горчева и братя Митеви „Паднал ми тежко ранен млад войник“.Не песента на Павел Сираков, а тази на Павлина Горчева и братя Митеви.
  и последно -има ли начин безплатно да си свалям музика и как да го направя.Успех. И здраве!

 72. Следва: Велечка Златева- Варна. обр. Атанас Илиев. ФО Добруджа. / Да знаеш мамо -пример за правописните ви грешки.Срамота!И обогатете репертоара! Едно и също пускате!
  Иначе -много се радваме ,че има такова радио ,но трябва още много да се работи за подобряване репертоара/много беден -пишете, че е много голямо богатството от изпълнения на народна музика, а изпълнителите и песните -едни и същи.
  За правописните грешки -недопустимо е !!!!!!!

 73. Дали изобщо се вслушвате в нашите думи и дали ще подобрите радио Бинар ,в частност народната музика?
  Хиляди записи имате.Обогатете малко предаването!Следете за съответствието -Надписи и в момента какво се изпълнява ,защото има несъответствие и човек, който преди това не е слушал нар. музика ще има грешна представа за това, кой точно изпълнява песента.
  Кога ще видим реални промени ,които ще привлекат още склушатели?
  Концертите, които правите ,няма ли възможност да ги записвате ,за да можем ние ,

 74. През няколко песни се пускат Мита Стойчева, Митеви и Верка Сидерова, Радка Алексова и няколко мъжки групи. Много еднообразно. Има и други ДОБРУДЖАНСКИ ПЕВЦИ И ПЕВЦИ : Димитрина Кунева, Анастасия Костова, Добра Савова, Иван Георгиев, Васила Вълчева, Калинка Вълчева. Има и други северняшки певци : Иван Пановски, Кайчо Каменов, Соня Кънчева. Не сте ли чували за тях? Има и други певици от Западна България: Славка Секутова, Олга Борисова, Павлина Горчева, Снежана Борисова, Борка Тричкова, Стамболка Генадиева, Павел Сираков! РАЗНООБРАЗЕТЕ Я ТАЗИ ПРОГРАМА. Като калъп я излъчвате. Скука и все едн и исъщи неща.

 75. Стайка Гьокова не е певица от Странджа, а от Тракия. Моля, коригирайте си надписите!

 76. Калиманку, Денку е от Странджата, не от Тракия! Ало?

 77. В момента пее Радка Радева, Залюбих, мамо. Съпроводът не е на оркестъра за народна музика на БНР. Елементарна работа за всеки посветен слух. Но не и за вашия от Бинар – фолклор. Пълно е с грешки и неграмотност. За подбора и подлежданвето не говоря. Това е вече професионална деградация и катастрофа!

 78. Песента на Димитър Калфов в съпровод на Атанас Иванов се казва „Пейни ми, пейни, Петкано“, а не капитан Петко вовода. Песента е много известна в Родопите, ама който не знае пише глупости.

 79. В момента звучи Заблеяло агънце от 1931 година, стар запис на Машалов. Не може да е продуцилано от БНР, започнало излъчване от 1935 година???? Ох, основни неща не знаете и не са ви ясни, ограмотете се, поне от Интернет.Диска, който пускате е на Лорън БРоди, която реставрира тези записи. Продуцент е или Арфа или Симонавия, грамофонни фирми от преди Девети септември.Четете повече, преди да изписвате глупости!

 80. Не може да има фолклорна област модерен фолклор, както пишете неграмотно на Белонога – Цигански скици. Що за невежество? Кой фолклор е модерен и кой не? Това е сложна дискусия. В случая циганските скици не са фолклорна област, а етно музика, неграмотници от Бинар.

 81. Няма ли други мъжки групи освен тези фалшиви певци от Мусомище – „Войводите“, дето ги пускате през две минути. Пуснете нещо на чудесните групи от Банско и Разлог – мъжки и женски. И не само тях, има много неща, понаучете ги, разровете се и разнообразете еднотипната си схема на излъчване!

 82. Е, стига критики, важното е, че има такъв канал. Програмата става по-разнообразна, но още много има какво да се желае, пускайте различни неща, от различни години.

 83. Ужасно подреждане, уднообразно и непрофесионално. През две песни – група Сатовча и Радка Алексова. Едно и също, при толкова много записи и певци в БНР.Господин Заралиев, сменете си работата, тази не е за вас. Нищо не разбирате от народна музика, не познавате певците, стиловете, нюансите в тази деликатна работа. Този канал не се слуша благодарение на вашата безпомощност и непрофесионализъм!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 84. Току що слушам Загорска ръченица – инструментал и няма как това да е Величка Стамболова, както сте изписали.Моля, разнообразете малко музиката и подреждането в този канал, много еднообразно е и монотонно. Все едно и също. Вземете малко пример от поп канала на Бинар – като подбор и най-вече начин на подреждане.Доста некомпетенто се работи тук.

 85. Много еднообразно и скучно нещо е този канал. Разнообразете го, все едно и също се пуска. Освен Радка Радева има и други северняшки певици. Като калъп се върти до втръсване една схема. Има и други шопски певици освен Радка Алексова. Що за тъпота и непознаване на фонда на радиото.Няма ли да се чуе поне една песен на Славка Секутова, Стамболка Генадиева, Руска Божилова, Павлина Горчева, Олга Борисова. Що за непознаване и некомпетентност??? Поп канала на Бинар е бисер, а това тук е една нетрпима самодейна история. Нетърпима!!!!!!

 86. Канашът е страхотевн – толкова много традиционна българска музика на едно място, цяло чудо е! Благодаря на хората които го вършат това, мисля че си е подвиг направо :)

 87. Здравейте! Благодаря за вниманието! Едно уточнение – годината, която се изписва най-често се отнася да датата на регистрация във фонотеката на БНР на съответния звуков носител, използван в канал „Фолклор“, т.е. това не е годината на записа. За повече разнообразие наистина са необходими повече песни….

 88. „Вино пият петдесет юнака“ не може да продуцирана през 1994 година. Машалов умира през 60 те години. Защо не си поправите тези грешки? Хората, които се интересуват искат да знаят от кога е даден запис. На глухи ли се правите??? Не ви ли е срам.Толкова хора ви пишат за грешките и несъответствията. Все едно мненията на хората нямат никакво значение! Що за безсрамие? Това не ви е частен канал. Това е канал на БНР. Безобразие и нахалство. Дебелоочие и дебилност даже.Грешки и неграмотно писане колкото щеш. Елиминиране на цели поколения и певци за сметка на други. Дискриминация ли е това или некомпетентност.Не може така. Даже съм готов да се призоват слушателите с мение като моето за едно общо писмо-обръщение до ръководството на радиото.Тук са нужни компетентни специалисти и музиканти. И най-вече познавачи на жанра. Не разни дилетанти попаднали случайно тук и упражнявайки се за сметка на БНР и неговите слушатели. И още нещо, „Полегнала е Тодора“ се пее от анс. Ф. Кутев, не от Мистерията. Внлюченва е в албум с такова заглавие.Но някои „доктори“ по история не ги знаят тези неща.Докотре, намерете си друга работа, тази не е за вас. Или се мобилизирайте, оправете си грешките и разнообразете програмата.Ако можете……………..

 89. Няма такъв певец Антон Джигов. Има Веселин Джигов. Той пее Руфинкината.Изписвайте правилно. Не само имената на певците, но и годините на записите. Това е интересно за слушателите. Има страшни грешки. Певци умрели преди 50 години излиза, че са записвали вчера. И вземете го разнообразете този канал, все едно и също звучи. Или ви мързи да се поразровите или не ги познавате певците и свирачите. Май и двете са налице!

 90. Mucho Por desgracia, no todas las canciones se enumeran años de la historia. De hecho, el año 2013 – 2014 se doblaje. no el año de entrada.

 91. La música de los años 2013..2014 etc. es muy fea :-(

 92. Definitivamente, la música entre más antigua, tanto mejor… ahora sonando del 1994 y es hermosa la música, antes ponían del 2013 y fue basura

 93. Iskame pesni na golemiat naroden pevec Georgi Germanov .Toi ima chudesni pesni zapisani v radio varna i sofia hubavi strandjanski pesni

 94. Вземете си направете малко труда ако е възможно да спасите някоя друга лента с народни бисери от гибел!
  Омръзна ни едно и също да се върти!

 95. В Странджа има много певци, които искаме да чуем : Тома Янчев, Петко Дунаков, Георги Германов, Сава Попсавов, Георги Павлов. Защо звучи само Манол Михайлов? Не познавате ли тези имена? Ами опознайте ги, послушайте и стига сте пускали все едно и също. Така е много лесно!!! Защо не звучи по този канал гласа на Янка Рупкина, Комня Стоянова, Магда Пушкарова, Милка Андреева, Жечка Сланинкова.Има и много млади певци, ама вие и старите не познавате, та младит ли? Не може така!!! Все едно сте пуснали един и същи диск, и той се върти до втръсване.

 96. Какъв родопски двуглас е песента на Роза Калчева с каба гайда??? Как може „Либе Тодоро“ на Ст.Филипов и Ив.Кремов да е продуцирана през 1996, тогава Стефан Филипов отдавна е покойник? „Мало село“, се изпълнява от Кремена Станчева и Василка Андонова, а не от Мистерията на българските гласове и Виолета Маринова. Много некомпетентно и неграмотно се изписва!

 97. Que bueno que pueda escuchar musica tradicional de bulgaria, me lleva a los buenos tiempos que vivi en esa gracvias.

 98. Виолета Маринова не солира песента „Мало село“ с Мистерията, а Кремена Станчева и Василка Андонова. Вълчо Иванов е народен певец и не свири на кларинет Пазарджишката копаница/19 часа и 3 минути/ Преди малко пяха Бешева и Мерджанова с Дафо Трендафилов, през едно изпълнение пак те със същата песен. Какво е това подреждане на програмата? Що за логика??? Дафо Трендафилов си и ма име, не ви е бай. Така го наричаха близките и някои почитатели, но не върви да се изписва така глуповато-интимно.Няма как песен на Машалов да е пордуцирана през 2013 година, той е покойник от 1962 година.Да продължавам ли? Много слаб и непрофесионален кана Жалко за хубавата идея и богатия фонд на радиото!

 99. Теодосий Спасов – Игра с кавал
  Продуцент: StefKos MusicГодина: 2012
  Следва: Кристина Енгерова, НО при АМТИИ – Пловдив / Аман си реках
  Por qué ponen esa basura aquí :-(

 100. „Граовци“ не е женска фолклорна група , трио в състав Павлина Горчева и братя Митеви. Изписвайте правилно и най-вече грамотно! Освен правописни грешки има и много неверни неща относно годините и продуцирането. Пълно невежество. Освен това програмата е страшно еднообразна и лошо подредена.Жалко за огромния фонд на БНР, който подреждате лошо и тенденциозно. И неграмотно!

 101. А малко хора знаят че от добрите фолклорни времена в архивите на БНР и в архивите на регионалните радиостанции Пловдив, Стара Загора, Благоевград и Шумен има над 170000 (словом сто и седемдесет хиляди)записа на народни песни, хора и ръченици. Вода гази – жаден ходи… Народни песни бол а народа наравно с циганите пайнерска чалга и славитирфоновска помия! :^)

 102. Много слабо подреждане на песните и хората- през едно изпълнение едни и същи певци, скука. А как неграмотно се пише. И това ми е канал на БНР.

 103. Прекрасна идея. Поздравления, ако можете качете още изпълнители.

 104. Обичам народните песни и се зарадвах на този канал, но той вече не се слуша. Еднообразие и безкрайно повторение на едно и също. Вземете пример от колегата си Здравко Петров, вижте как подлежда програмата си – разнообразие и пъстроцветност. При вас е все едно и също нещо. През две песни Радка Алексова и Деси Димчева. Разровете този фонд на радиото – има и други шопски и македонски певици. Не чувам Олга Борисова, Славка Сакутова, Павлина Горчева, Роза Цветкова, Руска Стоименова, Мария Томова и Живка Гаврилова. Къде са гласовете на Гугов, Пановски, Илия Аргиров. Стига с този пресипнал глас и неподходяща за Северозапада орнаментика Любен Захариев, чуйте как пее Кайчо Каменов.Субективният подход ви пречи като си редите програмата, а колко неграмотно пишете е друга тема!!! На Цветница пуснахте коледна песен.Пиша добронамерено, имате някои попадения, но като цяло програмата е подредена еднообразно, това ви лишава от слушатели, коието обичат фолклора , ами как ще привлечете друга аудитория. Ето вече трети ден една и съща песен/ в момента на Ева квартет“. Жалко за този толкова богат фонд на радиото, жалко.

 105. molija, moshete li isto igram muzika ot godine 80 ?

 106. Muchas gracias

 107. Pasé mi niñez escuchando música búlgara. Nunca pude comprender como la gente búlgara fue capaz de deshacerse de su propia música a finales de los años 90. Así que este canal es una gran alegría para mi, aunque no llega a los niveles que tenían las emisiones de la radio búlgara (horizont, balgarskoto nacionalno radio etc.) Sin embargo, mnogo blagodaria

 108. blagodarija za tovate canal

 109. Благодарим г-н Йорданов!
  Това са прекрасни съвети ще се постараем да изпълнил поне част от Вашите желания, но все пак по-старите записи са на лента и това леко затруднява тяхното качване и опис. Иначе за автентични записи разчитам повече на съхраненото в БАН, защото нямам възможност да обикаляме окръжните библиотеки засега!!
  Щастлива и успешна 2015-та година и на Вас!! Ако Ви е интересно нещо по-модерно утре, 12.00 ч. един час с вокална формация „Дивна“!!
  Сашо Заралиев

 110. Поздравления и от мен. Каналът е много хубав и често го слушам. Идеята за определени тематични часове ми допада. Ако се реализира хубаво е да има и част за автентичния фолклор от всички области. Ще си позволя да дам няколко предложения само като пример за това, което бих искал по-често да звучи от канала: Райна Чуканова от Димово, Цана Борисова от Рибарица, Ганка Запрянова и Ирина Терзива от Тракия, Станка Дидова от Вършило, Аделина Пехливанова от Галата, жетварски песни и то не само от Западна България, по-стари радио записи на утвърдени певици, които впоследствие са издавали плочи. От изявените имена почти не съм слушал Делка Балева, а тя е уникална певица. Не знам дали ще Ви е от полза, но в повечето окръжни библиотеки през годините са работили фолклористи, които са правили теренни проучвания, вкл. и записи, които се съхраняват във фондовете, а ако са дигитализирани могат да ви бъдат предоставени и без посещение до съответния град. Сигурен съм, че и много читалища биха съдействали. Щастлива и успешна 2015-та!

 111. Благодарим!
  Добри идеи. Не елесно за се стигне да Благоевград! Но вече очаквам записи от там. Щаслива 2015 година!

  Александър Заралиев

 112. Млад човек съм и адмирирам това да има канал за фолклорна музика по БНР. Моля ви само да си попълните плейлистата с повече македонски и шопски песни, защото нещо липсват. Македонските спокойно може да ги вземете от фонда на Радио Благоевград и без това там има несметно богатство на бившия оркестър, солисти и хор на РТВЦ-то, които почти не звучат в ефир. Предлагам ви също да има определени часове за дадена фолклорна област, а не всичко да е в един кюп. Щастлива 2015г!

 113. Благодаря! Ще го слушам всеки ден!

 114. Hello, Mr. Mohamed Eid
  Thanks for the nice words! Bulgaria still has a nice organic honey and beautiful folk music!
  Greetings to the Jordan.

  Alexander Zaraliev

 115. My name is Mohamed Eid and I am from Jordan ..I like world folklore music and I enjoyed today the music from your site. when I was a child my father used to buy us honey from Bulgaria and today I have enjoyed the honey of your public music ..Thank you

 116. Благодарим г-н Траянов за коментара!!!!
  Има много съкровища на сървара на БНР.Очаквайте и още много нови неща!!
  Александър Заралиев

 117. Уникални сте,а за Петър Ралчев няма какво да се каже…Толкова ме е яд,че не се пускат такива неща по медиите,че незнам…

 118. Que bueno que tengamos música tradicional búlgara, ya que me trae recuerdos de mi estadía en Bulgaria, como estudiante en los años 1965 y 1969. Saludos.

 119. Wonderful beautiful

 120. Thank you for this channel of beautiful traditional bulgarian music.

 121. EEEEEEEEE! Най-после българска музика! Прекрасна е! Толкова богата, толкова колоритна!Какъв гений я е създал! Добре би било да звучи и по националния ефир, за да я чуят/да я разбират и младите хора на България! Стига сме им пълнили ценностната система с чуждоземни еднотипни, прости музикални фрази…Нека да усетят и осъзнаят богатството на българския форклор!!!

 122. Muy buena música!!! Fan del folk desde Argentina, saludos desde Argentina. Поздрави от Аржентина.

 123. Много ви благодаря за този музикален канал! :-)

 124. Слушам с удоволствие.
  Моля, поправете грешката: Няма как песента „Аз не съм дошъл, Калино“ на Недялка Керанова да е продуцирана от БНР през 2004 г.!

 125. ей аман от буквари

 126. Muchas gracias para todo el respecto con que Utd. habla de nuestra pais y cultura :)
  Canal de ~Folklor~,radio Binar

 127. Que bueno que encontré un espacio de música búlgara que podre bajar para escucharla cuando me de la nostalgia por bonitos años que viví en tierras búlgaras, a pesar de mis 71 años no pierdo la esperanza de ir a pesar que no es ni la sombra de lo que yo conocui-

 128. Моля ви, изписвайте правилно и граматично вярно! Толкова много грешки. Не може една песен на Йовчо Караиванов и Олга Борисова да е продуцирана 2005 година, Йовчо Караиванов е починал през 1996 година, същите грешки с Кремена и Василка. Василка е покойна от 1998 година, не може записа да е продуциран през 2005 година. Пише се „оркестър“, а не „оркестар“. Това е канал на БНР.Другите канали на Бинар са много издържани, няма неграмотност.Освен това се подрежда много схематично и музикално нелогично, няма разнообразие. Иначе идеята е прекрасна.Но реализацията куца.

 129. Можете ли да ми кажете как да слушам канала през телефона си с Андроид?

 130. :)

 131. Имаше проблеми с инфото за песните, но това е вече поправено. още много нови песни описваме в момента.
  Б.

 132. искренни благодарности :)

 133. Здравейте отново, инфото за песните беше много полезно, хубаво би било да излиза отново в плеера, защо го спряхте?

 134. Радвам се, че се появи този канал! :)
  Но къде изчезнаха надписите на песните?
  Бяха доста полезни за доопознаване на родния ни фолклор.

  Поздрави!

 135. Хубаво е, прекрасно е, че го има този канал. Но програмата трябва да е по-разнообразна, да се включват различни песни и изпълнители, да се подрежда по-пъстро и с повече въображение, а не като по някаква схема…Освен това при изписването има много правописни грешки, не се сърдете, но не може така.Това е все пак канал на БНР!

 136. I enjoy your folk music channel.

 137. Здравейте, понеже се събуждам рано, безкрайно удоволствие ми доставя със сутрешното кафе да слушам народна музика по радиото. За съжаление там е само по половин час. Искам ви благодаря и в частност на автора на стрийма за добрата идея и доброто намерение да споделите със всички
  тази съкровищница на българщината – ЗЛАТНИЯ ФОНД НА БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО.

 138. Благодарю автора за прекрасный музыкальный канал, за народную музыку, за песни, что слышала когда-то в детстве от бабы Анны в далекой Бессарабии и песни Йовчо Караиванова на виниловых пластинках. Много Ви благодаря!